Zemřel jeden ze zakladatelů rockové kapely Eagles, zpěvák a baskytarista Meisner. Bylo mu 77 let

Ve věku 77 let zemřel jeden ze zakladatelů americké kapely Eagles, zpěvák a baskytarista Randy Meisner. V noci ze středy na čtvrtek v Los Angeles podlehl komplikacím souvisejícím s chronickým plicním onemocněním. S odvoláním na prohlášení Eagles o tom v pátek informovala agentura AP.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Meisner založil Eagles v roce 1970 v Los Angeles společně s bubeníkem Donem Henleyem a kytaristy Berniem Leadonem a Glennem Freyem. Frey a Henley tvořili ústřední autorskou dvojici, která z country rockové skupiny učinila jednoho z nejúspěšnějších zástupců kalifornské scény 70. let.

Meisner se podílel na hitech Take It Easy nebo The Best of My Love a pěvecky do popředí vystoupil ve skladbě Take It to the Limit.

Kvůli neshodám během turné k albu Hotel California v roce 1977 ale Meisner z Eagles odešel a vydal se na sólovou kariéru. Úspěchu Eagles se podle AP nikdy nepřiblížil, i tak ale vydal hity jako Hearts On Fire a Deep Inside My Heart.

Rodák z Nebrasky byl dvakrát ženatý a měl tři děti. Jeho druhá manželka Lana Raeová zahynula v roce 2016, kdy se nešťastnou náhodou zastřelila. O jeho úmrtí informovala kapela Eagles na svých stránkách.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme