Filmový festival Berlinale chce uspořit, příští rok nabídne o 87 filmů méně. Ruší také některé sekce

Mezinárodní filmový festival Berlinale příští rok z úsporných důvodů výrazně omezí nabídku filmů i počet sekcí. V úterý to podle agentury DPA oznámilo vedení festivalu.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přípravy na 67. ročník filmového festivalu Berlinale

Přípravy na 67. ročník filmového festivalu Berlinale | Zdroj: Profimedia

„Kulturní instituce a festivaly stejně jako další oblasti společenského života zasáhl výrazný růst nákladů, přičemž rozpočet zůstal stejný,“ řekli vedoucí festivalu Mariette Rissenbeeková a Carlo Chatrian.

Dvacet tisíc druhů filmu na Berlinale. S překvapivým vítězem v čele

Číst článek

Čtyřiasedmdesátý ročník filmové přehlídky se uskuteční příští rok od 15. do 25. února. Diváci na něm budou moci zhlédnout 200 filmů, přičemž letos jich bylo 287.

Kromě soutěže bude v jednotlivých sekcích k vidění méně snímků, sekce „Perspektiva německé kino“ pro začínající filmaře z Německa a „Berlinale Series“ věnovaná seriálové produkci budu zrušeny.

Ve srovnání s velkými filmovými festivaly, jako je Cannes či Benátky, mívá Berlinale nejvíce návštěvníků, píše DPA. Loni se prodalo asi 320 000 vstupenek, což se přiblížilo úrovni před začátkem pandemie covidu-19. Na Berlinale v roce 2020 se prodalo 330 000 lístků.

After the evaluation of the festival structure against the background of cost increases and unchanged budgets, Berlinale directors Mariëtte Rissenbeek and Carlo Chatrian are preparing a condensed yet sustainable, future-oriented festival for 2024 bit.ly/NewBerlinaleSt…

13:19 – 11. 07. 2023

32 92

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme