Bond ve službách Amazonu. Internetový obchod převzal hollywoodské studio MGM

Americký internetový prodejce Amazon ve čtvrtek dokončil převzetí hollywoodského studia MGM. Zpráva přišla pouhé dva dny poté, co dohodu za 8,5 miliardy dolarů (více než 190 miliard korun) schválila Evropská komise. Ta ve své zprávě uvedla, že vysoce sledovaný obchod, který Amazon oznámil loni v květnu, nepovede k omezení hospodářské soutěže v Evropském hospodářském prostoru.

Seattle / Hollywood Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amazon je jednou z největších firem na světě. Akviziec MGM jeho hodnotu dál navýší.

Internetový gigant Amazon je jednou z největších firem na světě. Akvizice MGM jeho hodnotu dál navýší (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Internetovému obchodníkovi akvizice významně pomůže v konkurenčním boji se streamovacími službami typu Netflix a Disney+, píše agentura Reuters.

Nový Matrix i Duna doma v televizi. V březnu přijde do Česka služba HBO Max

Číst článek

Jeho vlastní placená videotéka Prime Video bude moct těžit z bohatého katalogu studia MGM, který čítá na 4000 filmových titulů, 17 tisíc seriálových epizod, 180 oscarových ocenění a 100 cen Emmy.

Provozní společnost Metro-Goldwyn-Mayer byla založena v roce 1924, ještě v době němého filmu. MGM tak má jako jedno z nejstarších hollywoodských studií ve svém portfoliu řadu titulů považovaných za klasiku, jako je třeba muzikál Zpívání v dešti, ale i divácky oblíbené filmové ságy typu Rocky, Robocop nebo série o agentu Jamesi Bondovi.

V katalogu MGM dále figurují například i snímky 12 rozhněvaných mužů, Základní instinkt, Zuřící býk, Mlčení jehňátek, Pravá blondýnka a letos na Oscara nominovaná Lékořicová pizza nebo seriály Fargo a Příběh služebnice.

Jak připomíná ČTK, převzetí MGM je druhou největší akvizicí Amazonu od roku 2017, kdy firma koupila za téměř 14 miliard dolarů prodejce potravin Whole Foods. 

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme