Bitcoin se po více než měsíci dostal nad hranici 22 000 dolarů. Posilují i ostatní kryptoměny

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin se v souladu s vývojem na akciových trzích zvyšuje, těží hlavně z ochoty investorů více riskovat. Poprvé od 8. června tak bitcoin vystoupil nad 22 000 dolarů, asi 531 200 Kč, pořád je ale výrazně pod svým loňským maximem. Posilují i další kryptoměny a vzhůru se vydaly také evropské akciové trhy.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bitcoin (ilustrační foto)

Bitcoin (ilustrační foto) | Foto: Miloslav Hamřík | Zdroj: Český rozhlas

Kolem 12.50 SELČ si bitcoin podle údajů na specializovaném webu CoinDesk připisoval čtyři procenta a pohyboval se kolem 22 200 dolarů. Za posledních 24 hodin vystoupil až na 22 493,61 dolaru. Na maximu téměř 69 000 USD se bitcoin ocitl loni v listopadu.

Druhá největší kryptoměna ethereum ve stejnou dobu přidávala téměř deset procent přibližně na 1487 dolarů. Kryptoměny avalanche a polygon si připisovaly zhruba 12 a 20 procent.

Hlavní americká kryptoměnová burza Coinbase Global získala od italských regulačních orgánů povolení pokračovat v poskytování služeb zákazníkům na Apeninském poloostrově. Firma o tom dnes informovala na svém blogu.

Regulační úřady po celém světě se potýkají s tím, jak trh s kryptoaktivy usměrňovat. K hlavním aspektům jejich agendy v tomto ohledu patří ochrana klientů, ohrožení finanční stability a nezákonné používání kryptoměn.

Bitcoin je nejníže od roku 2020. Cena nejznámější kryptoměny klesla pod 20 000 dolarů

Číst článek

Evropská unie už schválila průlomová pravidla, podle nichž se tyto typy společností v sedmadvacítce neobjedou bez licence a záruk zákazníkům, uvedla agentura Reuters.

Nizozemská centrální banka dnes oznámila, že uložila jedné z největších kryptoměnových burz Binance pokutu 3,3 milionu eur (80,9 milionu Kč) za to, že v Nizozemsku nabízela služby, aniž by tam byla registrována.

Pokutu firma dostala letos v dubnu, už loni v srpnu ji ale centrální banka na nedostatky upozornila. Binance v červnu naznačila, že se proti postihu odvolá.

Kryptoměnová burza podle centrální banky porušovala nizozemské zákony o praní špinavých peněz a v období, kdy nedodržovala předpisy - nejméně od května 2020 do 1. prosince 2021 - měla konkurenční výhodu proti společnostem, které registraci měly.

Binance uvedla, že obdržela souhlas regulátorů v evropských zemích včetně Francie, Itálie a Španělska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme