Amazon v Česku zvýší náborovou mzdu, v červnu otevřel nové centrum, hledá stovky lidí

Amazon v červnu zprovoznil nové centrum v Kojetíně na Přerovsku, celkově hledá stovky lidí. Působí i v Dobrovízi u Prahy, kde má přes 4000 stálých pracovníků, a v Praze, kde jsou korporátní kanceláře. V Kojetíně chce v plném provozu zaměstnávat až 2000 lidí. Mzda zaměstnanců logistických center Amazonu v Česku se automaticky zvyšuje po 12, 24 a 36 měsících práce u společnosti, informoval o tom Noah Zyla ze společnosti Amazon.

Praha/Kojetín/Dobrovíz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo společnosti Amazon (ilustrační foto)

Logo společnosti Amazon (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

V loňské předvánoční sezoně nabízela společnost pracovníkům, kteří budou v Dobrovízi stejně jako stálí zaměstnanci chystat, balit a odesílat sváteční objednávky, mzdu 190 korun za hodinu hrubého, předloni to bylo o osm korun za hodinu méně.

Nízký plat a práce i 20 hodin v kuse. V Británii je moderní otroctví závažný problém, říká gerontoložka

Číst článek

Nyní bude základní nástupní hodinová mzda činit 200 korun hrubého na hodinu, u vyšších pozic, například vedoucích týmů, 250 korun. Společnost Amazon každý rok reviduje mzdy u desítek společností z oblasti logistiky.

„Pravidelně přezkoumáváme naše mzdy, abychom se ujistili, že jsou stále konkurenceschopné,“ řekl generální ředitel Amazonu pro Českou republiku Michal Šmíd.

Je čas začít respektovat, že v práci někdy nedokážeme fungovat na sto procent

Číst článek

Společnost garantuje i postupné zvyšování platu. Po třech letech budou lidé, kteří ve společnosti pracují na plný úvazek, dostávat průměrnou měsíční mzdu včetně bonusu přes 40.000, což se týká pozic bez předchozí kvalifikace.

Kromě toho společnost nabízí řadu benefitů, například dopravu do zaměstnání zdarma, dotované stravování, program postupného návratu po rodičovské dovolené, prodlouženou otcovskou dovolenou či příspěvek na školné.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme