S touhle partou chci něčeho dosáhnout, říká Wenger. Díky Evropské lize se může rozloučit trofejí

Trenér Arsenalu Arséne Wenger se může po 22 letech rozloučit se svým klubem trofejí. V cestě do finále ale londýnskému klubu stojí silné Atlético Madrid. Jeho triumf v celé soutěži by zase přivítali někteří čeští fanoušci.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Arséne Wenger udílí instrukce

Arséne Wenger udílí instrukce | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

„Neřeším, jestli by to bylo perfektní rozloučení. Chci něčeho dosáhnout s touhle partou hráčů, protože má skvělý charakter a za celou sezónu si to zaslouží,“ prohlásil před večerním zápasem proti Atléticu Madrid trenér Arséne Wenger.

ONLINE: Arsenal - Atlético Madrid

Číst článek

Francouzský kouč minulý týden oznámil, že po 22 letech v Arsenalu skončí. V Premier League patří jeho svěřencům až šesté místo, z domácího poháru už Arsenal vypadl, trofej pro vítěze Evropské ligy je tak jedinou, kterou může v této sezoně získat.

„Bude to nádherný zápas, Atlético je hodně těžký soupeř, který navíc nebude Arsenalu vyhovovat. Ale sled posledních událostí může hráče nakopnout,“ myslí si Tomáš Rosický, který v Arsenalu působil deset let

„Uvidíme, jak se s tím teď Arsenal vypořádá, protože se pro ně mění něco, co tam nikdo nepoznal,“ naráží na konec legendárního trenéra Tomáš Rosický. 

„Řekl bych, že nemají žádnou velkou slabinu, jsou silní v obraně i útoku a umí využít každou chybu soupeře, musíme hrát s maximálním nasazením,“ uvědomuje si sílu soupeře i Arsene Wenger.

Českým vicemistrům by pomohl triumf Atlética

Atlético sice nepostoupilo ze základní skupiny Ligy mistrů, ale ve španělské lize je druhé a má jistotu, že si v příští sezóně zahraje prestižní soutěž znovu.

Jeho triumf v Evropské lize by se hodil druhému týmu české ligy, momentálně tedy pražské Slavii. Ta by totiž šla místo druhého až do třetího předkola Ligy mistrů. Zápas začne 5 minut po 21. hodině a v brance Arsenalu by měl nastoupit Petr Čech.

Ve stejný čas má výkop i druhé semifinále mezi Marseille a Salzburgem. Server iRozhlas.cz nabídne z obou zápasů online přenosy.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme