Bayern cítil převahu, prohru zavinily zbytečné chyby. Stoper: 'Takhle slabý Real jsem v Mnichově neviděl'

Trenér fotbalistů Bayernu Mnichov Jupp Heynckes byl po prohraném úvodním semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid (1:2) hodně zklamaný, protože cítil, že domácí obhájcům trofeje oba góly darovali zbytečnými chybami. Zkušeného kouče mrzely i zahozené příležitosti německého mistra.

reuters Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Realu vyhráli první zápas semifinále Ligy mistrů v Mnichově 2:1

Fotbalisté Realu vyhráli první zápas semifinále Ligy mistrů v Mnichově 2:1 | Foto: Michaela Rehle | Zdroj: Reuters

Bayern v repríze loňského čtvrtfinále vedl gólem Joshuy Kimmicha z 28. minuty. Těsně před pauzou ale vyrovnal další krajní bek Marcelo a v 57. minutě po chybě obránce Rafinhy dokonal obrat střídající Marco Asensio.

Bayern Mnichov - Real Madrid 1:2. Bílý balet si z Mnichova odváží cenné vítězství

Číst článek

„Je hodně vzácné mít v semifinále Ligy mistrů tolik šancí, ale neproměnili jsme. Real Madrid vám toho obvykle tolik nedovolí, bohužel jsme nebyli efektivní jako normálně a dali soupeři dva dárky,“ řekl Heynckes novinářům po středečním zápase.

Bavorský celek s „Bílým baletem“ v elitní soutěži prohrál pošesté za sebou a na svém stadionu utrpěl první soutěžní porážku v sezoně. Podle domácích hráčů měl naopak Bayern velkým rozdílem zvítězit.

„Kdybychom vyhráli 5:2, nemohli by si příliš stěžovat. Myslím, že jsem takhle slabý Real Madrid ještě v Mnichově neviděl,“ prohlásil stoper Niklas Süle, jenž v první půli vystřídal zraněného Jéromea Boatenga. „Řekl bych, že to klidně mohlo skončil 7:2 pro nás,“ doplnil autor první branky Kimmich.

Heynckes věří, že jeho svěřenci mohou semifinále příští úterý v Madridu otočit. „Zkusíme pro to udělat všechno. Samozřejmě má Real velkou výhodu, ale my jsme si nezasloužili prohrát a měli jsme vyhrát. To mi do odvety dodává trochu víc optimismu,“ uvedl dvaasedmdesátiletý kouč, který vyhrál Ligu mistrů před dvaceti lety s Realem a v roce 2013 s Bayernem.

„Těžko se nám tahle porážka kouše, byli jsme příliš naivní. Na druhou stranu jsme viděli, co proti Realu dokážeme. Nevzdáváme to, loni jsme tam v základní hrací době také vyhráli 2:1. V odvetě ale potřebujeme ukázat jiný zabijácký instinkt,“ dodal záložník Thomas Müller.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme