Po čtyřech letech na stupních vítězů. Krasobruslař Březina skončil druhý na Americké brusli

Krasobruslař Michal Březina za sebou má nadějný vstup do nové sezony. Na tradiční Americké brusli v Everettu skončil druhý za vítězným mistrem světa Nathanem Chenem. Svůj nový osobní rekord v novém systému počítání stanovil na 239,51 bodu.

Everett, USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Březina na Americké brusli

Michal Březina na Americké brusli | Foto: Joe Nicholson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

28letý Michal Březina předvedl ve státě Washington druhý nejlepší krátký program i volnou jízdu a vrátil se na stupně vítězů v seriálu Grand Prix. Českému reprezentantovi se povedl čtverný salchow, v kombinaci za něj přidal dvojití toellop, trojité skoky zdvládl až na axela čistě. 

Z nejlepších výkonů jsou statistiky. Nový systém bodování smazal krasobruslařské rekordy

Číst článek

Jeho novými osobními rekordy jsou výkony 82,09 bodu v krátkém programu a 157,42 bodu ve volné jízdě. Rekordy se od nové sezony kvůli změně systému bodování započítávají od nuly. Březina porazil třeba Rusa Sergeje Voronova nebo juniorského mistra světa Vincenta Zhoua z USA.

Americké brusli ale s ohromným náskokem vévodil mistr světa a Březinův tréninkový kolega Nathan Chen, který měl už po první části krasobruslařské soutěže 8bodový náskok, který ve volné jízdě díky třem čtverným skokům ještě zpětinásobil.

19letý rodák ze Salt Lake City porazil českého zástupce o 41 bodů součtem 280,57.

Gold for Nathan Chen at #SkateAmerica. Michal Březina skates into second (first GP medal since 2014) and Sergei Voronov captures his second consecutive bronze medal at this competition.

02:00 – 21. 10. 2018

105 157

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme