Kateřina Siniaková zahájila pražský turnaj vítězně, ve dvou setech porazila Andreu Petkovicovou

Jako první Češka se na pražském turnaji ve Stromovce představila Kateřina Siniaková. Ta si ve dvou setech poradila s Andreou Petkovicovou z Německa 6:2 a 7:6.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Zdroj: Reuters

První set byl vcelku jasnou záležitostí pro českou hráčku. Dvakrát dokázala vzít Němce podání a první set ukončila po druhém setbolu.

Karolína Plíšková na turnaji v Praze hrát nebude, odhlásila se kvůli potížím s třísly

Číst článek

Ten druhý pak nabídl dramatičtější podívanou. Až do stavu 4:4 si obě hráčky držely svá podání. Za stavu 4:5 pro Siniakovou se ale německá tenistka dostala ke dvěma setbolům. Ty ale nedokázala proměnit a Češka tak srovnala.

Stejná stiuace se opakovala po dvou gamech, kdy byla ve vedení 6:5 česká hráčka a vypracovala si jeden mečbol, který ale Petkovicová zvládla odvrátit.

O vítězce tak rozhodl až tie-break. V tom se dostala do vedení česká tenistka, dokázala ho udržet a zápas ukončila při celkovém třetím mečbolu.

V úterý se na kurtu představí i další Češky. Jako první to bude Petra Kvitová, kterou čeká souboj s krajankou Terezou Smitkovou. Po ní bude hrát Barbora Strýcová proti Camile Giorgiové z Itálie a jako poslední na hlavním dvorci bude Kristýna Plíšková.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme