Sagana na olympiádě fanoušci neuvidí. Slovenský cyklista musel na operaci, pak ukázal fotku kolena

Slovenský cyklista Peter Sagan se olympijských her v Tokiu nezúčastní. Jedenatřicetiletý rodák ze Žiliny musel podstoupit operaci kolena poté, co si ve 3. etapě Tour de France způsobil během pádu zranění. Slovensko tak bude v silničním závodě na olympiádě reprezentovat jeho bratr Juraj Sagan a Lukáš Kubiš.

Žilina Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Sagan

Peter Sagan | Zdroj: Reuters

O změnu nominace už oficiálně požádal Slovenský svaz cyklistiky. Sagan se po odstoupení z Tour podrobil v Monaku operačnímu zákroku kolena, které si poranil během nejslavnějšího etapového závodu.

‚Neohnu nohu, takhle nemůžu závodit.‘ Sagan odstoupil z Tour de France, trápí ho bolavé koleno

Číst článek

„Ve 3. etapě jsem si odřel koleno o převodník, který se mi zařízl do kůže a způsobil hlubokou ránu. Tu jsme sice vyčistili, abychom zabránili infekci, ale po několika dnech se mi tam udělal zánět ani antibiotika nezabrala. Jedinou možností bylo předčasně ukončit Tour a podstoupit operaci,“ napsal trojnásobný mistr světa v silniční cyklistice na svém facebookovém profilu a přidal i fotku zranění.

Jezdec stáje Bora Hans-Grohe startoval na olympiádě v Riu 2016, kde však vyměnil silniční kolo za horské a v závodě cross-country obsadil nakonec 35. místo.

Po obnovení nouzového stavu v Japonsku kvůli stoupajícímu počtu nakažených koronavirem v Tokiu pořadatelé oznámili, že se hry uskuteční před prázdnými tribunami.

Dosavadní plány počítaly s tím, že by domácí diváci zaplnili haly a stadiony až na padesát procent kapacity, přičemž maximum bylo stanoveno na 10 000 lidí. Hry začnou 23. července.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme