Lang s Jágrem dotáhli Washington k výhře

Jaromír Jágr a Robert Lang se jako obvykle postarali o vítězství svého Washingtonu v zámořské NHL. K výhře nad Buffalam přispěl Jágr gólem, ještě víc byl vidět Lang, který na dvě branky přihrál a bodoval v pěti zápasech NHL po sobě. Výhra znamená pro Jágrův tým zvýšení náskoku v čele Jihovýchodní divize. Druhá Tampa Bay, která odehrála o dva zápasy méně, na Washington ztrácí již tři body.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Miroslav Konvalina

První branku připravil Lang pro Jaromíra Jágra, který čtyřiatřicátou trefou v sezóně poslal Washington do vedení. Druhou nahrávkou asistoval český útočník Petru Bondrovi při třetím gólu domácích. Mezi tyto dva ostrostřelce se vklínil obránce Witt, který bekhendem skóroval poprvé v sezoně. Washington sice po dvou třetinách vedl 3:0, ale v poslední části dvakrát inkasoval. "Snažili jsme se to udělat zajímavější," poznamenal ironicky brankář Kölzig, který si připsal 25. vítězství v sezóně.

Florida doma opět nevyhrála a prodloužila svoji smutnou sérii už na sedm zápasů. V utkání opět úřadovala nejproduktivnější útočná řada Anaheimu. Na prohře Panthers 1:2 se góly podíleli Sýkora s Kariyou, který navíc s Oatesem asistoval u Sýkorovy trefy - ta byla nakonec vítězná.

Carolina již třináct zápasů na ledě soupeře nevyhrála a sérii nezlomila ani ve Phoenixu. Do branky Caroliny se postavil z farmy povolaný Irbe, ale nebylo to pro něj šťastné utkání. Z 19 střel dokázal zastavit pouze patnáct puků a Hurricanes prohráli 2:4. Jeho protějšek Burke měl o hodně více práce. Čelil 36 pokusům, ale za svá záda pustil pouze dvě střely. Oba góly přišly až v závěru utkání. Radost z čistého konta mu paradoxně pokazili premiéroví střelci, kteří nastoupili v NHL poprvé. Nejdříve se trefil český útočník Tomáš Kůrka a po něm další nováček Zigomanis. Kůrka objel branku a zavěsil bekhendem, zatímco Zigomanis vstřelil svůj první gól z dorážky v přesilovce. "Objel jsem branku a chtěl jsem někomu nahrát, ale nikdo nebyl volný. Tak jsem vystřelil a padlo to tam," popsal svoji trefu Kůrka.

Výsledky:

Washington - Buffalo 3:2 (2:0, 1:0, 0:2), branky: 5. Jágr (Lang), 15. Witt, 35. Bondra (Lang) - 43. C. Brown, 55. Kalinin (Kotalík). Střely na branku: 31:37. Diváci: 14.031.

Florida - Anaheim 1:2 (0:1, 0:0, 1:1), branky: 50. Viktor Kozlov - 3. Kariya, 53. Sýkora. Střely na branku: 32:29. Diváci: 14.644.

Phoenix - Carolina 4:2 (0:0, 1:0, 3:2), branky: 34. Nagy, 45. Mara, 49. Briere, 56. May - 57. Kůrka, 59. Zigomanis. Střely na branku: 19:36. Diváci: 12.168.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme