Souboj českých gólmanů vyšel lépe Rittichovi z Los Angeles, v přípravě na NHL skórovali Klapka i Šalé

David Rittich vyšel vítězně z přímého souboje českých brankářů v přípravě na NHL. Gólman Los Angeles přispěl k výhře 3:2 nad Anaheimem s mistrem světa Lukášem Dostálem sedmnácti zákroky a navíc si připsal i asistenci u gólu na 2:1. Dostál čelil 33 střelám. Poprvé v přípravě nastoupil za Kings devatenáctiletý odchovanec Liberce Jakub Dvořák a byl na ledě u jedné inkasované branky.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Rittich

David Rittich | Foto: ČTK/AP

Útočník Calgary Adam Klapka dal v přípravě už třetí branku. V sobotu zpečetil výhru 4:2 v kanadském duelu s Vancouverem. Hosté dali oba góly Danielu Vladařovi, který odchytal první dvě třetiny a připsal si 15 zákroků. Klapkův a Vladařův spoluhráč Martin Frk vyšel bodově naprázdno.

S mistrovstvím světa se to nedá srovnávat. I tak se těším na domácí fanoušky, říká Palát o NHL v Praze

Číst článek

Poprvé se mezi střelce zapsal Eduard Šalé, Seattle ale prohrál na ledě Edmontonu 4:5. Odchovanec Komety Brno v první třetině v přesilovce zlomil nerozhodný stav 1:1, poté co využil krásnou křižnou přihrávku Ryana Wintertona. Hosté ve druhé třetiny vedli 4:2, ale ani to jim nestačilo.

Petr Mrázek předvedl v brance Chicaga 32 zákroků, ale Blackawks prohráli na ledě St. Louis 2:3 v prodloužení. Za Blues hrál poprvé i Radek Faksa, jenž do týmu přišel z Dallasu.

Carolina bez Martina Nečase prohrála na ledě obhájců Stanley Cupu z Floridy 4:5 v prodloužení. Za vítěze nastoupil slovenský útočník Oliver Okuliar, který ještě v minulé sezoně hájil barvy extraligového Hradce Králové a v základní části za něj nastřílel 24 branek.

Obránce David Jiříček byl u výhry Colombusu nad Buffalem 6:3. Blue Jackets skórovali pětkrát v posledních 13 minutách, dva góly dala letní posila z Montrealu Sean Monahan.

Tampa Bay prohrála na ledě Nashvilleu vysoko 0:6 a debakl neodvrátil ani mladý český útočník Gabriel Szturc. Finský brankář Juuse Saros pochytal všech 23 střel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme