Bývalá kapitánka českých hokejistek Mills odešla do Ruska. Za Agidel Ufa odehrála už tři zápasy

Bývalá kapitánka české hokejové reprezentace Alena Mills nově působí v Rusku. Třiatřicetiletá útočnice, jež se rozhodla opustit národní tým po předchozí sezoně, minulý týden podepsala smlouvu do konce dubna příštího roku s týmem Agidel Ufa. V novém působišti již odehrála tři zápasy.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alena Mills na olympijských hrách v Pekingu

Alena Mills na olympijských hrách v Pekingu | Zdroj: Profimedia

Mills patří mezi nejvýraznější postavy historie českého ženského hokeje. V národním týmu debutovala jako čtrnáctiletá, později se stala kapitánkou a s „céčkem“ na dresu dovedla Česko k historickým bronzovým medailím na posledních dvou mistrovství světa i k premiérové účasti na olympijských hrách v Pekingu 2022. V Číně byla na slavnostním zahájení i vlajkonoškou české výpravy.

‚Nechápu, co je to za blbost.‘ Hokejista Safin popřel, že se kvůli smlouvě v Rusku vzdal českého občanství

Číst článek

Rodačka z Kutné Hory již v minulosti v Rusku i v Ufě působila. Vedle Agidelu oblékala i dres Petrohradu a čínského týmu Vanke Rays, který dříve mezinárodní ruskou soutěž hrál. Mills ženskou obdobu KHL dvakrát vyhrála – jednou i v dresu Ufy – a získala i stříbrné a bronzové medaile.

Konec v reprezentaci

Vzhledem k tomu, že ukončila reprezentační kariéru, nemusí Mills vadit rozhodnutí vedení Českého svazu ledního hokeje zakázat kvůli vojenskému útoku Ruska na Ukrajinu hokejistům působím v KHL start za národní tým. Ten totiž platí i pro hokejistky.

Zatímco z hráčů v Rusku působí Dmitrij Jaškin, David Sklenička, Lukáš Klok, Libor Šulák a Rudolf Červený, z žen tam vedle Mills hraje už jen Pavlína Horálková. Dvaatřicetiletá obránkyně, která se v roce 2022 podílela na českém bronzu na MS, hraje od roku 2015 za Krasnojarsk.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme