‚Matka na mě tlačí, protože na ni tlačí otec.‘ Babiš mladší poslal další e-mail

Andrej Babiš mladší, který měl být podle svých slov unesen na Krym kvůli kauze Čapí hnízdo, se podle serveru Seznam Zprávy opět spojil e-mailem s jejich redaktory. Měl jim napsat, že na něj jeho matka začíná vyvíjet tlak, protože i na ni tlačí jeho otec premiér Andrej Babiš. Ten v sobotu ráno odletěl do Ženevy, aby syna navštívil.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Syn premiéra z prvního manželství Andrej Babiš mladší pobýval v roce 2017 na Ruskem anektovaném Krymu, kam ho odvezl jeho ošetřovatel Petr Protopopov

Andrej Babiš mladší na fotografii, kterou měl pořídit Petr Protopopov na Krymu | Zdroj: Facebook Andrej Babiš

„Matka na mě začíná dělat tlak, protože můj otec určitě dělá tlak na ni prostřednictvím sms,“ cituje Seznam Zprávy z e-mailu došlého z adresy, která má patřit Babišovi mladšímu. „Ono to dost bolí, když váš vlastní otec říká, že o něčem lžete. Nevím, o čem mluvil,“ stojí v něm.

Lež. Můj otec překročil červenou čáru, stojí v mailu podepsaném Babišem ml. Novináře žádá o spojení s policií

Číst článek

Reportéři Sabina Slonková a Jiří Kubík premiérova syna vypátrali v Ženevě, kde ho v polovině října navštívili. Právě během setkání jim Babiš dal svůj soukromý email, prostřednictvím něhož s nimi měl dále komunikovat.

Také jim řekl, že byl odvezen proti své vůli na Krym manželem své psychiatričky Dity Protopopové Petrem právě kvůli vyšetřování kauzy Čapí hnízdo.

Údajný únos

Do Švýcarska v sobotu ráno odletěl také premiér. Kolem půlnoci položil květiny u památníku na Národní třídě právě s odůvodněním, že brzy ráno odlétá navštívit syna.

VIDEO: Tento rok jsem přišel dřív, vzkazuje Babiš. Brzy ráno odletěl za synem do Švýcarska

Číst článek

Babiš slova o únosu odmítl a tvrzení svého syna přičetl jeho zdravotnímu stavu. „Můj syn je psychicky nemocný. Bere léky, musí být pod dohledem,“ řekl. Na to ovšem Babiš mladší reagoval e-mailem, že jeho otec lže a že „překročil červenou čáru“. Také poprosil reportéry, aby ho spojili s policisty, kteří se zabývali jeho únosem.

Ten policie prošetřovala na začátku letošního roku poté, co Babiš junior poslal na policii e-mail, kde o únosu informoval. Jenže vyšetřování odložila. Poté, co se na policii přes reportéry ve čtvrtek premiérův syn opět obrátil, začala případ prošetřovat znovu jako zavlečení.

tec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme