Průzkum: Mezi největší problémy Andreje Babiše patří podle lidí rozdělování společnosti a střet zájmů

Jak po pondělních zjištěních vnímají lidé premiéra? Více než polovina lidí souhlasí, že se díky němu zlepšil výběr daní a že zlepšil ekonomickou situaci země. Mezi jeho největší problémy podle respondentů patří rozdělování společnosti, to, že je jako politik a podnikatel ve střetu zájmů a že ovlivňuje média. Myslí si to více než polovina lidí, jak vyplývá z průzkumu Medianu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Median také zjišťoval, jak vnímají Andreje Babiše voliči jednotlivých stran

Median také zjišťoval, jak vnímají Andreje Babiše voliči jednotlivých stran | Zdroj: Median

„Voliči ANO hodnotí Andreje Babiše dle očekávání velmi pozitivně, 36 procent souhlasí, že je ve střetu zájmů a podle 48 procent z nich rozděluje společnost. Tato negativa jsou ale překryta vnímanými pozitivy v oblasti ekonomické efektivity vládnutí,“ uvádí Median.

Průzkum: Většina Čechů si myslí, že nová odhalení v kauze Čapí hnízdo budou mít vliv na politickou situaci

Číst článek

Oslavy 17. listopadu

V sobotu Česká republika slaví Den boje za svobodu a demokracii. Většina lidí si podle průzkumu společnosti Median nemyslí, že by oslavy vygradovaly vývoj v kauze Čapí hnízdo. Téměř polovina odpovídajících je ale toho názoru, že se v rámci oslav budou organizovat pochody proti Andreji Babišovi, nebo za jeho podporu.

Nová zjištění v kauze Čapí hnízdo mohou přinést i vládní nebo politické změny. Na nich podle lidí může nejvíce vydělat pravicová opozice, myslí si to téměř třetina. Dále mohou změny nahrát těm, kteří chtějí korumpovat politiky a úředníky (22 %) nebo demokracii v Česku (15 %).

Více než polovina respondentů má z případných změn obavy. „Silněji tyto obavy vyjadřují voliči levice a ANO, ale do jisté míry je sdílí i okolo 45 % voličů ostatních stran,“ uvádí Median.

Rozhovor s Andrejem Babišem mladším zveřejnil server Seznam Zprávy v pondělí v podvečer. Průzkum udělala společnost Median v úterý a ve středu. Zúčastnilo se ho 1015 respondentů starších 18 let.

Myslíte si, že nová zjištění v kauze Čapí hnízdo ovlivní průběh oslav 17. listopadu? | Zdroj: Median

Dominika Kubištová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme