Nejlepším hráčem je podle FIFA Luka Modrić, v kategorii trenérů zvítězil Didier Deschampas

Nejlepším fotbalistou uplynulé sezony byl podle FIFA Luka Modrić. Zatím skončili Cristiano Ronaldo a Mohamed Salah. Kategorii trenérů ovládl kouč francouzských mistrů světa Didier Deschampas. Cenu pro nejlepšího gólmana převzal při londýnském ceremoniálu brankář Realu Madrid Thibaut Courtois.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luka Modrić s cenou pro nejlepšího fotbalistu

Luka Modrić s cenou pro nejlepšího fotbalistu | Foto: Frank Augstein | Zdroj: ČTK/AP

Pro chorvatského záložníka jde o první vítězství v této anketě a také se stal prvním hráčem z východní Evropy, který cenu získal.

Ani Ronaldo nebo Salah. Nejlepším fotbalistou roku UEFA se stal Chorvat Modrić

Číst článek

V dresu Realu Madrid nesbíral Modrić příliš přesných zásahů, když ve 37 utkáních zaznamenal tři góly a osm asistencí. Důležitá byla ale jeho úloha jako tvůrce hry.

Nejvíce se Modrić zviditelnil při mistrovství světa v Rusku, kde dokázal jako kapitán dovést svůj tým do finále, v němž výběr Chorvatska podlehl Francii 2:4. Modrić už byl vyhlášen nejlepším hráčem šampionátu a také nejlepším fotbalistou podle UEFA.

Za ním skončili Mohamed Salah z Liverpoolu, který překonal gólový rekord Premier League, a Cristiano Ronaldo, který s Realem Madrid vyhrál Ligu mistrů.

Ocenění pro nejlepšího trenéra, které předával Arséne Wenger, získal jeho krajan Didier Deschampas. Kouč, který dovedl k titulu mistru světa francouzské fotbalisty, porazil Zinedine Zidana a svého finálového soupeře ze šampionátu Zlatka Daliče.

Cenu pro nejlepší fotbalistku si odnesla z londýnského galavečera Marta, která hraje za americké Orlando a je dvojnásobnou stříbrnou olympijskou medailistkou.

Nejlepším brankářem se stal Thibaut Courtois, který byl už vyhlášen i nejlepším gólmanem uplynulého mistrovství světa. Cenu Ference Puskáse za nejhezčí gól sezony získal Salah za trefu v dresu Liverpoolu proti Evertonu.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme