Detroitu nepomohl ani Lang s Fischerem

Hokejisté Calgary zvítězili ve druhém kole play off kanadsko-americké NHL nad Detroitem 3:2 a v sérii vedou 2:1 na zápasy. Za poražené Red Wings skórovali Robert Lang a Jiří Fischer. Montreal prohrál s Tampou Bay 3:4 v prodloužení a je jediné utkání od vyřazení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

logo Stanley Cupu

logo Stanley Cupu | Foto: Miroslav Konvalina

Detroit šel na začátku druhé třetiny do vedení. V bouřlivé atmosféře Lang na chvíli umlčel domácí diváky, když nachytal finského gólmana Miikku Kiprusoffa v nesprávném postavení. Za čtyři a půl minuty ale vyprodaný Saddledome opět burácel. Nejdříve vyrovnal Stephane Yelle a po něm poslal Flames do vedení Jarome Iginla. Rudá křídla odpověděla první trefou Jiřího Fischera v play off. Domácí ale v následujícím střídání opět vedli, když po 40 sekundách od Fischerovy trefy skóroval Shean Donovan. Ve třetí třetině sice Detroit přestřílel Calgary 12:5, ale branku nedal.

Pouze 16,5 vteřiny chybělo hokejistům Montrealu k první výhře v sérii s Tampou Bay. Canadiens po dvou třetinách prohrávali, ale dokázali utkání otočit. Bohužel pro domácí ale v power play vyrovnal Vincent Lecavalier a poslal vyrovnané utkání do prodloužení. V nastaveném čase se centr prvního útoku Tampy Brad Richards dostal do úniku, ale střelou z levé strany ještě Joseho Theodora nepřekonal. Dorážkou zpoza brankové čáry 65 sekund po začátku prodloužení trefil Richards brusli kanadského gólmana, od které se puk odrazil do sítě.

Výsledky:

Východní konference - semifinále:

Montreal - Tampa Bay 3:4 v prodl. (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)
Branky: 30. Kovaljov, 51. Ryder, 57. Brisebois - 33. a 62. Richards, 29. Stillman (Kubina), 60. Lecavalier. Střely na branku: 31:28. Diváci: 21.273. Výsledky předcházejících zápasů: 0:4, 1:3. Stav série: 0:3.

Západní konference - semifinále:

Calgary - Detroit 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)
Branky: 24. Yelle, 26. Iginla, 33. Donovan - 22. Lang, 32. Fischer. Střely na branku: 27:29 Diváci: 19.289. Výsledky předcházejících zápasů: 2:1 v prodl., 2:5. Stav série: 2:1.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme