Francouzský herec Gérard Depardieu byl zadržen. Je obviněn ze sexuálního napadení dvou žen

Francouzský herec Gérard Depardieu byl v pondělí ráno zadržen v souvislosti s obviněním ze sexuálního napadení dvou žen, uvedla agentura AFP s odkazem na zdroje. Stanice BFM TV již dříve informovala, že pětasedmdesátiletý herec byl předvolán k výslechu v případu dvou žen, které ho viní ze sexuálního napadení během natáčení filmů v letech 2014 a 2021. Vazba začala v pondělí v 8.00. Herec dlouhodobě vinu odmítá.

Aktualizováno Paříž (Aktualizováno: 12:14 29. 4. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gérard Depardieu bude točit film v Čečensku

Depardieu je obviněný ze sexuálního napadení dvou žen (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Vazba podle BFM TV začala v pondělí v 8.00. Ze zákona může policie podezřelého držet 24 hodin a případně vazbu prodloužit na 48 hodin.

Pro jedny národní umělec, pro druhé násilník. V Paříži protestovali proti Depardieuovi kvůli obtěžování žen

Číst článek

V březnu podala na herce trestní oznámení žena, podle níž se sexuální útok stal v září 2021 při natáčení snímku Les volets verts (Zelené okenice), kde žena pracovala jako scénografka. Tvrdí, že ji Depardieu brutálně chytil a hnětl pas, břicho a prsa. Napadení přerušila hercova ochranka. Nyní třiapadesátiletá žena tvrdí, že ji Depardieu svíral „ohromnou silou“ a po zbytek natáčení ji urážel a oslovoval „děvko“.

Druhé obvinění, které je v pondělí podle BFM TV rovněž předmětem výslechu na komisařství v Paříži, se týká události, která se podle výpovědi ženy stala na natáčení krátkého filmu Magicien et les Siamois (Kouzelník a Siamští) v roce 2014. Tehdy 24letá asistentka si od herce vyslechla explicitní sexuální návrhy a Depardieu ji podle ní osahával na intimních partiích.

Podobná oznámení podalo na Depardieua více žen. Některá oznámení francouzská justice odložila, neboť byla promlčená. Loni v prosinci se herce v otevřeném dopise zastalo zhruba šest desítek francouzských umělců. Mezi podepsanými je například jeho herecký kolega Pierre Richard nebo zpěvačka a bývalá první dáma Francie Carla Bruniová.

Umělci odsuzují příval nenávisti, který se podle nich na Depardieua snesl navzdory presumpci neviny, a píšou, že jeho odstřižení od světa filmu by bylo smrtí umění.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme