Hložek přestoupil ze Sparty do Leverkusenu. ‚Byli jste pro mě druhou rodinou,‘ rozloučil se útočník

Fotbalový reprezentant Adam Hložek přestoupil z pražské Sparty do Leverkusenu. Devatenáctiletý ofenzivní univerzál v novém působišti úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a s třetím týmem uplynulé sezony německé ligy podepsal smlouvu do léta 2027. Bayer o tom informoval na svém webu.

Leverkusen (Německo) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Hložek

Adam Hložek | Zdroj: Profimedia

Hložek by mohl být nejdražším hráčem, který kdy odešel z české ligy. Kluby přestupovou částku dle tradice nezveřejnily. Podle německých médií zaplatí Leverkusen za talentovaného útočníka včetně bonusů mezi 18 a 22 miliony eur (asi 543 milionů korun).

Kdo je kouč Sparty Brian Priske? Naháč, nadšenec do dat, přemožitel Slavie i bývalý hráč Premier League

Číst článek

Podle serveru iSport.cz dostane Sparta 18 milionů eur (444 milionů korun) a případně dalších devět milionů eur (222 milionů korun) z bonusů. Hložkův transfer by tak měl překonat dosavadní rekord reprezentačního kapitána Tomáše Součka, jenž předloni přestoupil ze Slavie do West Hamu za 521 milionů korun.

Součástí dohody mezi Spartou a Leverkusenem je navíc podle médií podíl pro Pražany v případě dalšího hráčova přestupu ve výši 30 procent.

Hložek se v Leverkusenu potká s další českou ofenzivní hvězdou Patrikem Schickem. Šestadvacetiletý kanonýr, který se aktuálně uzdravuje po operaci třísel, ve čtvrtek prodloužil s Bayerem smlouvu až do léta 2027. 

Hložek je považován za výjimečný talent českého fotbalu. Vyniká univerzálností, může hrát na hrotu útoku, na křídle i na pozici podhrota. V domácí lize debutoval za Spartu už v 16 letech, celkem v nejvyšší soutěži odehrál 105 zápasů s bilancí 34 branek a 29 asistencí.

V uplynulém ročníku si rodák z Ivančic připsal devět gólů a 13 přihrávek a byl druhým nejproduktivnějším hráčem za plzeňským útočníkem Jeanem-Davidem Beauguelem. V české reprezentaci má Hložek na kontě 14 startů a jednu branku.

„Chtěl bych fanouškům poděkovat za ty čtyři roky ve Spartě, během kterých jste mi dávali neustálou podporu. Chci poděkovat Spartě, která mi dala možnost se zlepšovat a nakouknout do ligy. Dále trenérům a samozřejmě spoluhráčům, bez kterých bych neměl tolik gólů a třeba i asistencí. Byli jste pro mě druhou rodinou. Je čas se rozloučit a posunout se dál,“ poděkoval Hložek ve videu na sociálních sítích Sparty.

Adam Hložek se rozloučil se Spartou

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme