Fotbalová reprezentace se musí obejít bez Krále a Staňka. Na pondělní trénink přijelo jen šestnáct hráčů

Čeští fotbalisté se v pondělí sešli na pražském Strahově před dalšími zápasy kvalifikace mistrovství Evropy. Ve čtvrtek nastoupí ke klíčovému duelu v Albánii, na kterou ztrácejí z druhého místa dva body. O tři dny později pak v Plzni přivítají Faerské ostrovy. Národní tým však oznámil změny v nominaci kvůli zdravotním problémům brankáře Jindřicha Staňka a záložníka Alexe Krále, nahradí je Matěj Kovář a Lukáš Masopust.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Staněk, brankář Viktorie Plzeň, se zranil v zápase s Jabloncem

Jindřich Staněk, brankář Viktorie Plzeň, se zranil v zápase s Jabloncem | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: Profimedia

Plzeňský brankář Staněk se v nedělním ligovém utkání s Jabloncem srazil se soupeřem a musel do nemocnice. Pro klubový web Staněk ubezpečil, že je v pořádku, ale od fotbalu si dá přece jen nějaký čas pauzu. Nahradil ho gólman Leverkusenu Matěj Kovář, který na debut v reprezentačním áčku zatím čeká.

Slavie kopala penaltu neprávem, fotbalistu Sparty neměli vyloučit. Rozhodčí přezkoumali zápasy ligy

Číst článek

Král zase kvůli zdravotním problémům nedohrál sobotní bundesligový zápas Unionu Berlín v Dortmundu. Místo něj trenér Jaroslav Šilhavý povolal slávistického univerzála Lukáše Masopusta.

Pondělního tréninku se účastnilo čtrnáct hráčů a dva brankáři. Někteří jako třeba Jan Kuchta zůstali na hotelu, kde se věnovali regeneraci a s týmem netrénovali ani Ladislav Krejčí, Tomáš Holeš, Lukáš Provod nebo dvojice z West Hamu Tomáš Souček, Vladimír Coufal.

V pondělí měli čeští fotbalisté rozbor čtvrtečního soupeře u videa. V úterý se národní tým bude připravovat ještě v domácích podmínkách a ve středu dopoledne se pak přesune do Tirany, kde je později odpoledne na programu tisková konference a oficiální trénink před utkáním v Albánii.

Do zápasu v Tiraně Češi nastoupí ve čtvrtek ve 20.45, o tři dny později pak v Plzni přivítají Faerské ostrovy.

Lukáš Michalík, job Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme