Bohemians se vytoužené výhry v odvetě nedočkali. S Bodo prohráli 2:4 a v předkole konferenční ligy končí

Fotbalisté Bohemians 1905 podlehli v domácí odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy Bodö/Glimt 2:4 a v součtu s úvodní prohrou 0:3 z minulého týdne v soutěži skončili. Utkání se odehrálo na stadionu pražské Sparty na Letné, jelikož Ďolíček je pro evropské poháry nezpůsobilý.

Praha (Aktualizováno: 21:18 3. 8. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec prvního gólu Bohemians Jan Matoušek

Střelec prvního gólu Bohemians Jan Matoušek | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Norský tým poslal do vedení Sondre Sörli, za domácí srovnal Jan Matoušek, ale v závěru úvodního dějství udeřili opět hosté zásluhou Farise Moumbagny. Po změně stran vyrovnal Antonín Křapka, Albert Grönbaek a střídající Adam Sörensen však Bodö/Glimt zařídili vítězství.

Bohemians čelí v odvetě s Bodo třígólovému manku. ‚Chceme jim to znepříjemnit,‘ říká trenér Veselý

Číst článek

Některý z norských týmů vyřadil českého soupeře v pohárech ve druhé sezoně po sobě, loni v létě nestačila Sparta rovněž ve 2. předkole EKL na Viking Stavanger. Bodö/Glimt se v dalším dvojzápase utká s Pjunikem Jerevan.

Utkání začalo symbolicky v 19:05. Bohemians zahrozili už ve čtvrté minutě po rohovém kopu, osamocený Křapka však před brankou nedosáhl na hlavičku jednoho ze svých spoluhráčů. Po téměř čtvrthodině hry se osmělili i hosté, Köstl ale včasným skluzem zabránil Saltnesovi v zakončení a Bergovu dělovku z dálky vyrazil gólman Reichl.

Hosté skórovali ve 22. minutě po rychlém brejku. Moumbagna na sebe upoutal pozornost dvou stoperů a nahrál nabíhajícímu Sörlimu, jehož přízemní střela zapadla na zadní tyč.

Krátce poté Beran z hranice vápna přestřelil, ale v 26. minutě Vršovičtí srovnali, když se Matoušek před brankou natáhl a zužitkoval Hálovu přihrávku. Bohemians vstřelili v evropských pohárech první gól od 1. října 1987, kdy Pavel Chaloupka skóroval proti belgickému Beverenu. Od té doby až do minulého týdne v pohárech nehráli, do pohárů se po 36 letech vrátili díky nečekanému čtvrtému místu z minulé ligové sezony.

Bodö/Glimt si vzalo vedení zpátky ve 42. minutě. Moumbagna si naběhl mezi Dostála a Křapku a prostřelil vyběhnutého Reichla.

Závěr patřil Bodö

Domácí srovnali v 55. minutě: Hálův centr propadl až na zadní tyč a Křapka míč jemně tečoval. Lídr norské ligy se opět prosadil v 78. minutě, Bergův centr z rohu usměrnil do sítě hlavou Grönbaek, který se trefil i v úvodním vzájemném duelu. O 10 minut později stanovil konečný výsledek po další standardce střídající Sörensen.

Bohemians prohráli v pohárech pátý z posledních šesti zápasů, Bodö/Glimt venku v pohárech zvítězilo po 10 utkáních.

Odvetné utkání 2. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy (hráno v Praze na Letné):

Bohemians Praha 1905 - Bodö/Glimt 2:4 (1:2)

Branky: 26. Matoušek, 55. Křapka - 22. Sörli, 42. Moumbagna, 78. Grönbaek, 87. Sörensen. Rozhodčí: Birsan - Ghinguleac, Tunyogy (všichni Rum.). ŽK: Beran, Hála, Köstl, Prekop - Berg. Diváci: 12.089. První zápas: 0:3, postoupilo Bodö/Glimt.

Sestavy:

Bohemians: Reichl - Köstl (90. Mužík), Křapka, Hybš - Dostál, Hála (69. Kozák), Hůlka, Beran (90. Jindřišek), Kovařík - Puškáč (60. Prekop), Matoušek (69. Hrubý). Trenér: Veselý.

Bodö/Glimt: Haikin - Sjövold (71. Wembangomo), Moe (71. Lode), Björtuft, Björkan - Saltnes (70. Fet), Berg, Grönbaek - Sörli, Moumbagna (85. Espejord), Pellegrino (79. Sörensen). Trenér: Knutsen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme