Chinaski představili novou sestavu: k Malátnému a Táborskému se připojí Pavlík, Okres, Steinsdörfer

Česká pop rocková kapela Chinaski představila novou sestavu. Místo čtyř hudebníků, kteří skupinu opustili, doplní zpěváka Michala Malátného a kytaristu Františka Táborského pouze tři hráči.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skupina Chinaski při svém turné v O2 aréně

Skupina Chinaski při svém turné v O2 aréně | Foto: Tomáš Beran | Zdroj: facebook kapely Chinaski

Chinaski po posledním koncertu, který se odehrál v polovině prosince, opustili baskytarista Ondřej Škoch, bubeník Ota Petřina, saxofonista Štěpán Škoch a trumpetista Petr Kužvart. Podle vyjádření kapely vyprchala mezi hudebníky „správná chemie“.

'Naposledy.' Skupina Chinaski v současné sestavě končí, většina členů dala kapele sbohem

Číst článek

Skladatelskou dvojici Malátný – Táborský nově doplní „výteční muzikanti, které společně pojí přátelství a hudební sympatie“, uvedla kapela Chinasky v tiskové zprávě.

Na bicí bude nově hrát Lukáš Pavlík. Ten dříve vystupoval s Čechomorem, Kamilem Střihavkou nebo Ewou Farnou. Dlouholetým kapelníkem doprovodné skupiny právě Farné byl Jan Steinsdörfer, který bude s Chinaski hrát na klávesy.

Posledním členem nové sestavy pak bude rodák z Košic a baskytarista Tomi Okres. Ten hrál s Lukášem Adamcem, Richardem Müllerem nebo Katarínou Knechtovou.

Chinaski už v nové sestavě vyrazí na jarní klubové turné s názvem Není nám do pláče. „Na koncerty se moc těšíme. Noví spoluhráči jsou hudebníci, se kterými jsme si v průběhu posledních let padli do oka a do ucha. A protože to bereme jako začátek naší další etapy, začneme turné na jaře v klubech, stejně jako to bylo v době našich začátků,“ řekl serveru Novinky.cz Malátný.

V létě pak kapela vyrazí také na řadu festivalů včetně Votvíráku, Okoře, Holešovské regaty a další.

pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme