Farna v Českém slavíkovi porazila Bílou. Do síně slávy vstoupil Václav Neckář

Českého slavíka v kategorii zpěvaček letos získala Ewa Farna. Druhá v anketě popularity skončila loňská vítězka Lucie Bílá, třetí je Monika Absolonová. Ocenění v 61. ročníku hudební ankety dnes převzaly v pražském Foru Karlín. V kategoriích skupin a zpěváků se pořadí prvních tří proti loňsku nezměnilo. Vyhrála kapela Kabát, před skupinami Mirai a Kryštof, mezi zpěváky Marek Ztracený před Vojtěchem Dykem a Richardem Krajčem.

Aktualizováno Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Absolutním slavíkem s největším počtem hlasů od fanoušků se stala Ewa Farna, která zvítězila i v kategorii zpěvačka

Absolutním slavíkem s největším počtem hlasů od fanoušků se stala Ewa Farna, která zvítězila i v kategorii zpěvačka | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Farna se na první místo mezi zpěvačkami vrátila po loňské druhé pozici. Třetí loni byla Eva Burešová. „Zažila jsem nádhernou sezonu,“ řekla viditelně dojatá Farna a připomněla svůj říjnový koncert ve vyprodané pražské O2 areně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaký byl letošní Český slavík? Na místě natáčel Tomáš Maleček

„Dvacet let sem chodím držet pěsti svým kolegům a vůbec jsem to nečekala,“ komentovala své první umístění na stupních vítězů Absolonová.

Kabát v kategorii hudebních skupin dosud posbíral včetně letošního 14 prvenství. „My takoví rockoví dinosauři jsme porazili mladé kapely,“ poukázal frontman vítězné kapely Josef Vojtek.

A zmínil, že příští rok Kabát plánuje turné ke 35 letům na hudební scéně v nezměněné sestavě. Skupina Mirai si ocenění nepřevzala osobně, diváky ve Foru Karlín pozdravila z koncertu v Pardubicích.

Ewa Farna na oslavu třicátin vyprodala O2 arenu. Zazněl i hit Měls mě vůbec rád, který ji proslavil

Číst článek

„Nikdy to nebudu brát jako samozřejmost,“ řekl při přebírání ceny Ztracený, který se umístil první v posledních třech ročnících. Něco na tom je, když se říká, že těžké je vyhrát a ještě těžší obhájit, doplnil.

„Ať pracuju, nebo nepracuju, tak vám je to jedno, protože jsem zase na tom druhém místě,“ poznamenal Dyk v narážce na loňské ocenění, kdy poukazoval na to, že je druhý, i když prakticky nevystupoval.

Mezi hiphopery a rappery vyhrál Calin před ATMO music a Marpem. Na rozdíl od loňska, kdy v jiném pořadí uspěla stejná trojice interpretů a pro ocenění si nikdo z nich nepřišel, letos Českého slavíka všichni převzali, i když vítězný Calin jen na dálku z Brna.

V kategorii Nejoblíbenější písnička posluchačů rádia Impuls uspěla skladba Hory skupiny O5 a Radeček.

Zpěváci Vojtěch Dyk, Marek Ztracený a Richard Krajčo na Českém slavíkovi | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Vondráčková na scéně

Při slavnostním večeru, který stejně jako v předchozích dvou letech moderovali Ondřej Sokol a Aleš Háma, vystoupily skupiny, Kabát, Vesna a Chinaski, zazpívali také Monika Bagárová, Jana Kirschner, Eva Burešová, Vojta Dyk & D.Y.K., Marpo & TroubleGang.

Diváci po 15 letech na Českém slavíku viděli vystoupení Heleny Vondráčkové, která si připravila směs svých hitů a oznámila začátek prodeje vstupenek na svůj červnový narozeninový koncert v O2 areně. Vyprodaly se za necelou hodinu. Program uzavřel Václav Neckář se skupinou Bacily.

Vyšla první píseň z utajovaného posledního alba Milana Lasicy. Ve videoklipu vystupují jeho přátelé

Číst článek

Dramaturgie večera připomenula letos zesnulé umělce. Poctu Yvonně Přenosilové zazpívala Jitka Čvančarová, o vzpomínku na Vaša Patejdla se postaral Ondřej Brzobohatý s Igorem Timkem z kapely No Name.

Před vyhlášením slavíků se podle serveru Super.cz odehrál incident při příchodu zpěváka Jana Bendiga, kterého posypal neznámý muž moukou a vykřikoval přitom rasistické urážky.

Zpěvák se následně odebral do zákulisí. Podle jeho partnera Lukáše Rejmona se Bendig psychicky zhroutil, čekalo ho přitom vystoupení s Monikou Bagárovou.

Loňský rekord

Lidé mohli hlasovat vždy maximálně pro šest interpretů v kategoriích zpěvák, zpěvačka, hudební skupina a také hip hop a rap. Ze tří nominovaných vybírali objev roku.

V loňském ročníku, kdy do hlasování o nejoblíbenější interprety přišlo podle pořadatelů rekordních 2 110 364 hlasů, do síně slávy vstoupil zpěvák a divadelník Jiří Suchý, Absolutním slavíkem se stala Bílá. Letos pořadatelé počet hlasujících nezveřejnili.

Celonárodní anketu o nejpopulárnějšího zpěváka, zpěvačku a hudební skupinu vymyslel v roce 1962 tehdejší redaktor Mladého světa a pozdější scenárista, režisér a cimrmanolog Ladislav Smoljak. Do roku 1991 nesla název Zlatý slavík. Práva na pořádání ankety nyní vlastní TV Nova.

Václav Neckář a Marta Kubišová na Českém slavíkovi | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme