Věřitelé rozhodují o osudu firmy OP Prostějov. Firma zřejmě půjde do konkurzu

V Brně se už několik hodin jedná o budoucnosti Oděvního podniku Prostějov. Firmě stále hrozí konkurz. Věřitelé před soudem ale zatím o jeho osudu nerozhodli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

OP Prostějov

OP Prostějov | Foto: Tomáš Adamec

Dnešní jednání má dva hlavní body. Zvolit věřitelský výbor a prodiskutovat možnosti řešení úpadku. V tuto chvíli je už jasné, že žádný návrh reorganizace nepadne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Generální ředitel OP Prostějov Jiří Tuvora v pořadu Stalo se dnes.

Jeden z věřitelů předložil návrh zachování lukrativních částí výroby a prodeje zbytného majetku. Varianta konkurzu zatím nepadla.

Zástupci podniku už ale řekli, že propouštění bude nevyhnutelné, ať už se vybere jakákoli varianta.

„Na řadě teď je to, že soud s největší pravděpodobností vyhlásí konkurz. Veškeré pravomoci přejdou na správce. Pod ním se bude podnik dále optimalizovat tak, aby se zachránila životaschopná část, pro kterou se následně bude hledat strategický partner,“ řekl generální ředitel OP Prostějov Jiří Tuvora.

O tom, jaké provozy budou zachovány a kolik lidí bude nutné propustit, se bude rozhodovat v nejbližších dnech. Pravděpodobné ale je například to, že se zruší pobočka v Jeseníku. „I tom ale rozhodnutí padne až v nejbližších dnech,“ dodal Tuvora.

Zuzana Kopuletá, Veronika Sedláčková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme