Automobilka Renault se dohodla s čínskou Geely na společné výrobě v Jižní Koreji. Posiluje pozici na trhu

Francouzská společnost Renault se dohodla s čínskou firmou Geely na společné výrobě automobilů v Jižní Koreji. Podniky to oznámily ve společném prohlášení. Geely tak pokračuje v rozšiřování své globální sítě partnerství a Renault se snaží získat silnější pozici na asijských trzích, píše list Financial Times.

Peking/Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Renault

Francouzská společnost Renault se dohodla s čínskou firmou Geely na společné výrobě automobilů v Jižní Koreji (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Geely bude podle listu v rámci dohody dodávat Renaultu své výrobní systémy. Renault pak bude s využitím těchto systémů vyrábět automobily s hybridními i tradičními motory ve svém závodě v jihokorejském městě Pusan, oznámily ve společném prohlášení.

Roční čistý zisk čínské automobilky Geely vrostl o 18 procent. Tahounem byl vyšší prodej sedanů a SUV

Číst článek

Předpokládá se, že produkce začne v roce 2024. Automobily budou určeny pro korejský trh i pro export.

Renault vyrábí automobily v Jižní Koreji již více než dvě desetiletí. Dohoda s Geely umožní jeho jihokorejské divizi rozšířit sortiment i okruh zákazníků, napsala agentura Reuters.

Čínská Geely vlastní švédskou automobilku Volvo Cars.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme