Jandač se po dvouleté pauze vrátí k trénování. Spolu s Veberem a Pletkou převezme Plzeň

Novým trenérem hokejistů Plzně se stal Josef Jandač. Bývalý reprezentační kouč povede extraligový tým společně s Jiřím Veberem a Václavem Pletkou. Západočeši oznámili složení realizačního týmu na klubovém webu.

Plzeň (Aktualizováno: 11:59 6. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér hokejové reprezentace Josef Jandač

Nový trenér HC Škoda Plzeň Josef Jandač ještě na lavičce české reprezentace | Zdroj: Reuters

„Josef Jandač je velmi zkušený trenér, má za sebou již několik angažmá v Čechách, v zahraničí a v neposlední řadě i u národního týmu. Líbí se nám jeho trenérská filozofie, věřím, že nám pomůže v oblastech, kde jsme nyní měli velké problémy,“ uvedl generální manažer a spolumajitel klubu Martin Straka.

Procházkovi v nominaci chybí Ticháček. Vypadnuvším posilám z NHL podle něj chybí zápasová praxe

Číst článek

V uplynulé sezoně mužstvo vedli Petr Kořínek s asistentem Františkem Bombicem, na střídačce působil i Straka. Již v polovině března ale zástupci Plzně oznámili, že trenéři v klubu nebudou pokračovat.

Pětapadesátiletý Jandač trénoval naposledy v sezoně 2021/22 Spartu. V minulosti vedl i Liberec, České Budějovice nebo Pardubice. V KHL působil na střídačce Lva Praha i Magnitogorsku. U seniorské reprezentace byl asistentem Vladimíra Růžičky i Vladimíra Vůjtka. V sezonách 2016 až 2018 byl hlavním trenérem národního týmu.

„Uvědomujeme si, že po neúspěšné sezoně bylo nutné udělat změny. Vedle nového trenérského štábu dochází pochopitelně i k potřebnému hráčskému posílení. Věřím tomu, že všechny tyto kroky povedou k tomu, že budeme hrát takový hokej, který se bude líbit fanouškům, budeme úspěšní a společně nás to dovede zase o kousek výše,“ řekl Straka.

Plzeň letos počtvrté za sebou vypadla v předkole play-off, poté co prohrála 0:3 na zápasy s Litvínovem. V základní části obsadila Škoda stejně jako loni 12. místo.

Po sezoně v týmu skončili brankáři Samuel Hlavaj a Milan Klouček, obránce Martin Bučko a útočníci Aleksi Rekonen, Jakub Pour a Petr Straka. Do Mladé Boleslavi odešel sportovní manažer Tomáš Vlasák. Nováčky v kádru Západočechů se zatím stali útočníci Jakub Klepiš, Christophe Lalancette a Olivier Archambault nebo obránce Igor Merežko.

„Nikdo v klubu samo sebou není spokojený s výsledky minulé sezony, nicméně víme, že změna, kterou realizujeme, je dlouhodobý projekt. Proto se již nyní koukáme na další sezonu, kde chceme navázat na pozitivní věci, které se povedly, a výrazně zlepšit ty oblasti, kde nebyla spokojenost,“ uvedl spolumajitel a předseda představenstva Jan Šmucler, který do klubu vstoupil před rokem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme