Ani červená karta Haraslína Slavii ke gólu nepomohla. Bezbranková remíza nahrává vedoucí Spartě

Fotbalisté Sparty navzdory půlhodinovému oslabení remizovali doma ve druhém kole ligové nadstavbové ve skupině o titul v pražském derby se Slavií bez branek a výrazně se přiblížili obhajobě trofeje. Letenští, kteří od 63. minuty dohrávali bez vyloučeného Lukáše Haraslína, tři zápasy před koncem soutěže nadále vedou tabulku o čtyři body před městským rivalem.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 20:05 11. 5. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Derby pražských S

Derby pražských S může rozhodnout o vítězi titulu | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Také čtvrtý vzájemný soutěžní zápas pražských „S“ v této sezoně skončil po 90 minutách nerozhodně, z toho potřetí v lize. Rovněž v březnu se na Letné hrálo bez branek. Vítěz vzešel pouze z únorového čtvrtfinále domácího poháru v Edenu, v němž Sparta po obratu triumfovala 3:2 po prodloužení.

Po vypršení čtyřzápasového disciplinárního trestu se Letenským vrátil záložník Preciado. Ekvádorský reprezentant, který obdržel ve dvou ligových zápasech po sobě, do nichž nastoupil, červené karty, z toho jednu v březnovém derby na Letné, začal na lavičce. Na ni usedl i druhý nejlepší střelec ročníku nejvyšší soutěže slávista Jurečka.

Duel se v úvodu nesl v opatrném duchu. Poté se ale diváci na vyprodané Letné, kde od začátku díky 18 199 divákům panovala vynikající kulisa, na rozdíl od březnového derby dočkali řady šancí, zejména na straně domácích. Jako první však zahrozili v devatenácté minutě hosté, když Schranzova střela z hranice vápna Vindahlovi propadla a Panák před dobíhajícím Chytilem odvrátil míč do bezpečí.

Na druhé straně Birmančevič po rychlém přečíslení vyslal do samostatného úniku Kuchtu, jenže ten v souboji dvou reprezentantů vystřelil pouze do gólmana Staňka. Poté si na Kairinenův centr za obranu Slavie naběhl Wiesner, jenže ranou z první proti slávistickému brankáři neuspěl. Staněk následně vyrazil i Rynešovu dalekonosnou dělovku a po Haraslínově centru rovněž Krejčího tečovanou hlavičku směřující pod břevno.

Desátá červená v sezoně

Vršovičtí se mohli dostat do vedení v 54. minutě. Oscar přihrál Juráskovi, jenž ale vyběhnutého Vindahla neprostřelil. V 63. minutě si domácí výrazně zkomplikovali situaci. Haraslín v rohu hřiště v souboji o míč ve skluzu fauloval Douděru a od rozhodčího Černého uviděl druhou žlutou kartu v utkání.

Sparťané obdrželi už desátou červenou v ligové sezoně, suverénně nejvíce ze všech celků. Letenští měli vyloučeného hráče v každém ze čtyř soutěžních derby v tomto ročníku.

Vzápětí dostal čtvrté žluté napomenutí v ligovém ročníku domácí kapitán Krejčí, čímž se „vykartoval“ pro úterní domácí duel s Ostravou. Kvůli stejnému prohřešku zkraje druhé půle přijde o zápas s Baníkem i jeho albánský spoluhráč Laci.

Slavia si navzdory přesilovce a posílení ofenzivy dlouho výraznější šanci nevypracovala. Až v 90. minutě se k zakončení propracoval Chytil, jenže Vindahl jeho přízemní střelu vyrazil na roh. Vršovickým, kteří ve středu přivítají Plzeň, hrozí třetí sezona bez titulu po sobě.

Sparta doma v lize se Slavií popáté za sebou neprohrála a před vlastními diváky v ročníku nejvyšší soutěže jako jediná ani v šesnáctém duelu nenašla přemožitele. S 42 z celkových 80 bodů je tam nejlepším mužstvem v sezoně.

job Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme